• Hendrik van Veldekesingel 150 / 115, 3500 Hasselt
  • 011 87 08 73

Wanneer ontslag de enige optie is die u uw medewerker nog kan bieden, ondersteunt invensa u bij dit proces. We adviseren u vooraf over de aanpak van het ontslaggesprek en zijn tijdens dit gesprek eventueel in een nabijgelegen lokaal aanwezig om de ontslagen medewerker op te vangen.

Een ontslag is voor een medewerker vaak een moeilijke situatie, een verlies, de start van een zeker rouwproces. De medewerker kampt met gevoelens van onzekerheid, schaamte, bezorgdheid, ... over de financiële en persoonlijke toekomst. In sommige gevallen geeft deze beslissing net dat duwtje in de rug en brengt het hoop en zin in een nieuwe professionele uitdaging.

Tijdens de outplacementbegeleiding helpen we de ex-medewerker om deze gevoelens te erkennen, te plaatsen en te verwerken. Een goede verwerking van deze gevoelens is immers essentieel om te kunnen bouwen aan een nieuwe toekomst. De outplacementcoach gaat samen met de ex-medewerker op zoek naar diens talenten, drijfveren, loopbaanwaarden, ... Vervolgens bepalen we een job- en of een opleidingsdoelwit waarmee we concreet aan de slag gaan! Afhankelijk van de noden, vragen en behoeften van de ex-medewerker werken wij een traject op maat uit. Thema's als ontslagverwerking, zelfanalyse, sollicitatietraining, contractonderhandeling, ... komen doorgaans aan bod.

Outplacementbegeleiding is in bepaalde situaties een wettelijke verplichting. Buiten dit wettelijk kader kan je als organisatie ook een vrijwillig outplacementaanbod aan je ex-medewerker aanbieden. Op die manier zorg je ervoor dat  een moeilijke situatie als een ontslag in zo optimaal mogelijke omstandigheden kan verlopen met het nodige respect en zorg voor je ex-medewerker. Je werkt op die manier ook aan een positief imago van je organisatie, belangrijk voor de overblijvende medewerkers en andere stakeholders.

De senior HR partners van invensa hebben een jarenlange expertise binnen het domein outplacement. We bouwden deze ervaring uit binnen verschillende sectoren, begeleidden diverse profielen van arbeider tot directielid en pasten hiervoor verschillende begeleidingsvormen toe (individueel, in groep of een combinatie van beide). Als HR partner willen we u graag adviseren en wegwijs maken in de soms complexe wetgeving. Er bestaan verschillende formules en programma's, die we graag op maat van uw vraag en budget uitwerken.

Meer weten over onze dienstverlening?