PARTNERS VOOR UW TALENT

Insights Discovery

Mensen en hun prestaties liggen aan de basis van elke succesvolle organisatie. Insights Discovery helpt mensen om optimaal te presteren door hen meer inzicht te geven in zichzelf. Vanuit dat zelfinzicht kunnen ze gemakkelijker afstemmen op en verbinding maken met anderen. Hierdoor wordt een werkomgeving gecreëerd waarin vernieuwing, creativiteit en productiviteit floreren.  Insights Discovery is een krachtig systeem dat uitgaat van psychologische voorkeuren. Het gevalideerd instrument, gebaseerd op het werk van Carl Jung, gebruikt de 4 kleuren rood, geel, groen en blauw.

Onze voorkeur voor een bepaalde kleur geeft aan welke manier van denken, communiceren en handelen voor ons het meest natuurlijk verloopt en wat ons hierin uniek maakt. Het uitgangspunt van Insights Discovery is dat ieder van ons een unieke toegevoegde waarde heeft. Inzicht in deze unieke kwaliteiten vormt dé sleutel tot betere prestaties en tot effectievere samenwerking. De tool brengt de kracht van medewerkers haarscherp in kaart en biedt concrete handvaten voor persoonlijke groei, team- en leiderschapsontwikkeling.

 Introduceer Insights Discovery in je organisatie en ontdek hoe eenvoudig communiceren en samenwerken kan zijn! 

Maak kennis met Insights Discovery

Onderstaand filmpje geeft op een heldere manier weer wat Insights Discovery in een organisatie kan betekenen!

Voorbeeldprofiel

De online tool bestaat uit 25 meerkeuzevragen en is beschikbaar in 30 talen. Het invullen van de vragenlijst neemt maximaal 30 minuten in beslag en resulteert in een uniek basisprofiel. Het profiel is vormgegeven in een impactvolle kleurentaal die gemakkelijk blijft hangen en zeer toegankelijk is.  Desgewenst kan het basisprofiel uitgebreid worden met de modules: management, verkoop, persoonlijke ontwikkeling of input voor interviews.

Enkele mogelijkheden van Insights Discovery

Persoonlijke groei

Zelfinzicht is de sleutel tot succes bij persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ieder traject van Insights Discovery start met een kennismaking met de kleurentaal en een bespreking van je persoonlijk profiel. Deze inzichten vormen de basis van de verdere team- of leiderschapsontwikkeling.  Deze fase kan zowel individueel als in groep, onder de vorm van een workshop, aangeboden worden.

In deze workshop krijgen medewerkers inzicht in hun waarde als team. Er wordt op zoek gegaan naar de kwaliteiten van het team, de teamdynamiek, het gebruik van de 4 kleuren als groep, de teamcultuur en manieren om beter te communiceren. Na afloop van de workshop is er meer begrip en erkenning voor elkaars eigenheid. Problemen en uitdagingen worden hierdoor makkelijker en efficiënter aangepakt.

Met leiderschap vanuit visie, passie en persoonlijke kracht maken leidinggevenden het verschil. In deze workshop krijgen leidinggevenden inzicht in hun persoonlijke leiderschapsstijl. Ze gaan op zoek naar dat wat hun stijl uniek maakt en de actiepunten waarin ze zichzelf nog verder kunnen uitdagen. Na afloop van de workshop kan een leidinggevende makkelijker tot verbinding komen met zijn team.

Wil je kleur in je organisatie brengen?

Wij ondersteunen je met Insights Discovery.

Scroll to Top